Secondhand kitchens

Et Multiform-kjøkken fortjener å bli brukt i generasjoner. Det er en kjøkkenklassiker som er laget for å holde. Holde i hverdagen og holde til livet. Gjennom hele livet. Akkurat som de beste møbelklassikerne.

Livslang holdbarhet og bærekraft er to sider av samme sak for oss. Derfor betyr det ikke bare noe for oss, men for verdens ressurser, at våre kjøkken får nye hjem når for eksempel en bolig bygges om eller skifter eier. Vi synes derfor det er helt naturlig at vi gjør hjemmesiden vår tilgjengelig for privatpersoner som ønsker å selge eller kjøpe et brukt Multiform-kjøkken. På den måten kan en ny familie få stor glede av et Multiform secondhand kitchen.

Les våre vilkår for bruk av nettstedet her.

FORM 1 Køkken i bøg

FORM 1 Køkken i bøg

FORM 6 Køkken hvid, malet

FORM 6 køkken hvid, malet

FORM 12 køkken hvid, malet

Form 12 klassisk landkøkken, malet.

Tanken på at andre får glede av kjøkkenet varmer

I snart 20 år har Kaj Erik Ravn og hans kone Jette stått opp til utsikten av Aarhusbukten fra leiligheten i Langelinieparken, og har gledet seg over å lage nytraktet kaffe og mat i Multiform-kjøkkenet sitt.

 

Da de den gangen skulle velge interiør til den eksklusive leiligheten, bestilte de et mahognikjøkken (Form 2) fra Multiform. Parets kjøkken i mahogni går nå videre til neste familie. Kjøperne var en ung familie som var svært engasjert i prosessen med sitt ”nye” kjøkken, som de kan ha i mange år fremover.

”Det var en glede å bruke det «gamle» kjøkkenet hver eneste dag. Det fungerte så bra at vi valgte samme kjøkkenløsning i det nye kjøkkenet. Den eneste grunnen til å bytte kjøkken var at vi kunne tenke oss en litt lysere look.”

Kaj Erik Ravn, eieren.

Design, funksjonalitet og detaljer

Det nye kjøkkenet er i lys eik og med lameller laget etter spesialmål, slik at de understreker det lette og lyse uttrykket som ekteparet gjerne ville ha.

Sammen med kona Jette opplever Kaj Erik Ravn at paret har fått oppfylt alle sine ønsker for det nye kjøkkenet:

”Det har vært en veldig god prosess å få nytt kjøkken. Chris Jakobsen fanger det som betyr noe, slik at man blir svært glad i kjøkkenet sitt. Han har sans for både design, funksjonalitet og detaljer samt sammenhengen med resten av boligen. Han har for eksempel tegnet en elegant treramme rundt kjøleskapet av amerikansk type. Det samme gjelder rullebordet på kjøkkenet, der han forslo et design med fargede ben. Det skaper personlighet og passer inn i resten av boligen. Det er vi veldig glade for.”

Se bildene av det nye kjøkkenet under.

”Det er veldig hyggelig å tenke på at andre får glede av kjøkkenet vårt. Det var jo ingenting galt med det. Det ville vært synd og skam å kaste det.»

Kaj Erik Ravn, eieren

Send videre fremfor å kaste

Da de skulle ha nytt kjøkken, oppfordret en av innehaverne av Multiform-butikken i Aarhus, Chris Jakobsen, paret til å selge det gamle kjøkkenet på Multiforms hjemmeside, der det også blir kjøpt og solgt brukte Multiform-kjøkken. Multiform ser gjerne at våre kjøkken kommer videre til en ny familie når en eier velger å skifte ut kjøkkenet. Hvert eneste kjøkken er nemlig designet og laget for å holde i generasjoner.

Kaj Erik Ravn og kona Jette er én av stadig flere familier som prioriterer ”send-videre-prinsippet” fremfor kjøp-og-kast-prinsippet.

”Det gir bare så god mening at et Multiform-kjøkken får et nytt hjem når en familie er ferdig med det. Et Multiform-kjøkken er en designklassiker som er laget med stor omhu for hver enkelt familie av dyktige fagfolk. For eksempel var det den samme snekkeren hos Multiform som med 20 års mellomrom laget både parets første og andre kjøkken”, forteller Chris Jakobsen fra Multiform i Aarhus.

Han opplever at stadig flere unge setter pris på designklassikere – også innenfor kjøkken. Her kan et brukt Multiform-kjøkken være starten på en livslang lidenskap for design og utsøkt håndverk.

Lang levetid er et sterkt bærekraftig perspektiv som betyr mye for mange. Det gir mening – hele veien rundt», sier Chris Jakobsen.

Slik gjør du det

Hvis du ønsker å selge det brukte Multiform-kjøkkenet ditt, kan du gjøre den fremtidige eieren og deg selv en stor tjeneste ved å beskrive følgende i annonsen din:

  • Varetype, for eksempel kjøkken, bad, vaskerom, garderobe
  • Modell, for eksempel Form 1. Se seriene under Snekkerkjøkken i menuen.
  • Materialer, for eksempel tresort, overflate eller farge
  • Benkeplate, for eksempel materiale, farge, vask
  • Armatur
  • Hvitevarer
  • Målene på kjøkkenet ditt.
  • Forhold vedrørende demontering og henting som kjøper må være klar over
  • Spesielle merknader
  • Kontaktinformasjon, slik at kjøper kan komme i kontakt med deg

Her finner du skjemaet der du kan beskrive kjøkkenet ditt.

Multiform har håndlaget klassiske kjøkken siden 1982. Derfor vil vi ofte kunne hjelpe hvis du har behov for å supplere et Multiform Secondhand-kjøkken med ekstra skap, nye håndtak osv. Finn nærmeste Multiform-butikk her.

Gjør godt forarbeid, slik at du kjøper et kjøkken som passer til plassen du har til rådighet og dine behov. Det er alltid en god idé å se det brukte kjøkkenet før du kjøper det.

Ta grundige mål av rommet der kjøkkenet skal monteres. I hverdagen er det viktig at kjøkkenet er optimalt innredet. Sjekk målene en ekstra gang. Er det noen installasjoner eller andre ting som må flyttes (strøm, vann og varme)? For eksempel må kravene i byggeforskriftene om avstander for å kunne arbeide forsvarlig på kjøkkenet, overholdes.

Kan du ikke gjenbruke hele kjøkkenet, men bare deler av det? Hvis du for eksempel får for mange skap, er det sikkert andre som gjerne vil ha dem.

Husk å avtale med selgeren når og hvordan kjøkkenet skal demonteres og transporteres.

Gled deg over at du blir den nye eieren av en ekte kjøkkenklassiker fra Multiform. Et kjøkken som er full av historie og sjel, og som nå skal danne rammen for det gode liv i en ny familie.

Fremtidens luksus: Kjøkken med historie og sjel

– Vår fremtid som mennesker må handle om – og kommer til å handle om – å skape og utvikle ting som varer, og å prioritere eiendeler som har betydning og bærer på historier. Friheten og fleksibiliteten man får av kvalitetsgjenstander som er designet for å vare, blir viktigere og viktigere. Vi kommer til å sette pris på disse tingene fordi de gir oss glede uten bekymringer, sier Jill Hawkins, lifestyle futures expert fra The Future Thief.

Akkurat nå er vi overveldet av ting som har lav emosjonell verdi i livene våre. Derfor søker vi ting som kan hjelpe oss å leve bedre, produsert av ansvarlige leverandører som virkelig bryr seg om å hjelpe oss å leve bedre.

Vi har blitt mye mer oppmerksomme på hvor utstyret, interiøret og møblene våre kommer fra. Vi legger stadig mer omtanke i avgjørelsene vi tar, spesielt de som har stor betydning, for eksempel et nytt kjøkken. Før vi tar en avgjørelse, ønsker vi å føle oss sikre på at det vi kjøper er produsert på en bærekraftig måte og med bærekraftige materialer, og at det er omhyggelig designet med høy kvalitet som varer lenge.

Kjøkkenet kommer til å beholde sin plass som hjemmets funksjonelle og følelsesmessige sentrum også i fremtiden. Kjøkkenets rolle kommer naturligvis til å utvikle seg og tilpasses til livsstilen vår, men det vil alltid være et sted der vi skaper minner. Derfor ønsker vi å investere i det beste. Et håndverksmessig, luksuriøst kjøkken dekker disse behovene uansett om det er nytt eller har vært brukt i mange år.

Eierskap handler mindre om å eie ting selv, og mer om å oppleve tingene i fellesskap med andre. Og når vi ønsker å eie kun ting som betyr noe for oss, kommer etterspørselen etter brukte kvalitetsgjenstander med personlighet til å øke.

– Vi ser ofte at brukte ting har høyere verdi enn nye ting. Etter hvert som livsstilen vår utvikler seg i fremtiden, kommer vi til å se etter alternative måter å skaffe oss og bruke ting på. Vi ønsker at brukte ting skal være like flotte og ha like høy kvalitet som nye, men i tillegg ha en bakgrunn, en sjel og en historie som skaper glede, sier Jill Hawkins.

«Tendensen går i retning av at det blir stadig viktigere å eie ting som er laget for å holde. Derfor er det en økende etterspørsel etter brukte kvalitetsprodukter som utstråler særpreg, historie og minner.»

Jill Hawkins, lifestyle futures expert, The Future Thief

Om Multiforms rolle

Hos Multiform gjør vi hjemmesiden vår tilgjengelig for privatpersoner som ønsker å legge Multiform-kjøkkenet sitt ut for salg, slik at det kan være til nytte og skape glede i et nytt hjem.

Salget av det brukte kjøkkenet skjer mellom den private selgeren og den private kjøperen. Det er underlagt dansk kjøpslov og kan betegnes som et sivilkjøp.

Det er ikke Multiform som selger kjøkkenet, og Multiform påtar seg ikke noe ansvar overfor verken selger eller kjøper, inkludert ansvar for riktigheten av selgers informasjon, kvaliteten på det brukte kjøkkenet osv. Reklamasjoner eller innvendinger fra partene vedrørende kjøkkenet og partenes handel kan under ingen omstendigheter rettes til Multiform. Kjøper og selger må altså selv avtale betingelsene for handelen, selv gjennomføre den og selv håndtere eventuelle konflikter. Multiform formidler ved å tilby funksjoner på hjemmesiden bare en mulig kontakt mellom kjøper og selger.

Multiform har rett til å nekte å legge ut en selgers informasjon på hjemmesiden, og kan når som helst og uten ansvar, fjerne annonser og informasjon om kjøkken på hjemmesiden uten å oppgi årsaken til dette.

Multiform garanterer ikke tilgjengelighet på hjemmesiden eller at det ikke kan oppstå driftsproblemer, og hjemmesiden kan fra tid til annen være utilgjengelig på grunn av vedlikehold. Det kan oppstå feil, eller det kan være manglende informasjon, i forhold til informasjonen selgeren har gitt til Multiform, og hva som er tilgjengelig på hjemmesiden. Dette vil bli rettet opp i når Multiform blir gjort oppmerksom på dette, men vi fraskriver oss ethvert ansvar for disse feil og mangler og manglene på selve hjemmesiden. Selgeren oppfordres alltid til selv å sjekke om informasjonen om selgerens kjøkken på Multiforms hjemmeside er korrekt.

I forbindelse med selgerens bruk av Multiforms tjeneste behandler Multiform personopplysninger om selgeren. For behandling av disse personopplysningene gjelder Multiforms personvernbestemmelser, som du finner her.

Ditt ansvar som selger

Du må ha en reell hensikt om å selge hvis du vil benytte Multiforms tjeneste. Som selger er du ansvarlig for at du eier kjøkkenet du velger å legge ut for salg, og som selger er du ansvarlig overfor kjøper etter lovens regler.

Du må som selger sørge for at du har rettighetene til bildene av kjøkkenet du sender inn, og vi anbefaler at det ikke er mennesker på bildene som sendes inn. Du er selv ansvarlig for informasjonen du sender inn, og for at den er korrekt. Viktig informasjon om for eksempel skader eller mangler må ikke utelates. Hvis du senere blir oppmerksom på feil i informasjonen om kjøkkenet på Multiforms hjemmeside, bør du kontakte Multiform øyeblikkelig, slik at feilen kan rettes opp. Det faktum at materiale osv. sendes til Multiform, og legges ut på hjemmesiden av Multiform, innebærer ingen avklaring av rettigheter eller garanti av noe slag fra Multiforms side vedrørende lovligheten av bruken av materialet. Vi forventer at du som selger behandler henvendelser fra potensielle kjøpere med respekt og seriøsitet. Du må som selger ikke gi potensielle kjøpere inntrykk av at du er en ansatt, agent eller forhandler hos Multiform, eller at du på noen måte representerer eller kan inngå avtaler på vegne av Multiform.

Når kjøkkenet er solgt, eller du ikke lenger ønsker å ha informasjonen liggende ute på Multiforms hjemmeside, bør du kontakte Multiform så snart som mulig. Vi vil da fjerne innholdet, slik at du ikke fortsetter å motta henvendelser fra interesserte kjøpere.