Bærekraft

Hos Multiform er bærekraft en del av DNA-et vårt. Våre kjøkken er preget av tidløst design, nøye utvalgte materialer og kompromissløs utførelse, forankret i stolte snekkertradisjoner. Multiform er kjøkkenklassikeren som varer i mange tiår – akkurat som de beste møbelklassikerne.

Lang levetid minimerer forbruket av naturens ressurser. Det samme gjør vår daglige innsats for bærekraftige løsninger. Dette gjelder alt fra sertifisering av tre til energiforbruk og avfallssortering.

“Hos Multiform skal vi alltid levere beste kvalitet og design på en miljømessig forsvarlig måte. Derfor begrenser vi transporten, bruker miljøvennlige produkter og jobber oss hver dag nærmere en co2-nøytral virksomhet.”

Allan Meyer, CEO

Laget for å holde i generasjoner

Når vi kjøper trevirke, sørger vi naturligvis for at det er i samsvar med EUTR-lovgivningen. EUs tømmerforordning (EUTR) er EUs forordning med hensyn til bekjempelse av handel med ulovlig felt tømmer og treprodukter.

Her har man tenkt på både klimaet, dyrene og plantene, og skogen skal som et minimum kunne reprodusere seg selv. Skogsertifiseringssystemet handler også rettigheter, sikkerhet og helse for menneskene som jobber i, bor i, og lever av skogen.

seconhand kitchen

Et Multiform-kjøkken fortjener å bli brukt i generasjoner. Det er en kjøkkenklassiker som er laget for å holde. Holde i hverdagen og holde til livet. Gjennom hele livet. Akkurat som de beste møbelklassikerne.

Livslang holdbarhet og bærekraft er to sider av samme sak for oss. Derfor betyr det ikke bare noe for oss, men for verdens ressurser, at våre kjøkken får nye hjem når for eksempel en bolig bygges om eller skifter eier. Vi synes derfor det er helt naturlig at vi gjør hjemmesiden vår tilgjengelig for privatpersoner som ønsker å selge eller kjøpe et brukt Multiform-kjøkken. På den måten kan en ny familie få stor glede av et Multiform secondhand kitchen.

«Tendensen går i retning av at det blir stadig viktigere å eie ting som er laget for å holde. Derfor er det en økende etterspørsel etter brukte kvalitetsprodukter som utstråler særpreg, historie og minner.»

Jill Hawkins, lifestyle futures expert, The Future Thief

Kjøkken med historie og sjel

– Vår fremtid som mennesker må handle om – og kommer til å handle om – å skape og utvikle ting som varer, og å prioritere eiendeler som har betydning og bærer på historier. Friheten og fleksibiliteten man får av kvalitetsgjenstander som er designet for å vare, blir viktigere og viktigere. Vi kommer til å sette pris på disse tingene fordi de gir oss glede uten bekymringer, sier Jill Hawkins, lifestyle futures expert fra The Future Thief.

Vi har blitt mye mer oppmerksomme på hvor utstyret, interiøret og møblene våre kommer fra. Vi legger stadig mer omtanke i avgjørelsene vi tar, spesielt de som har stor betydning, for eksempel et nytt kjøkken. Før vi tar en avgjørelse, ønsker vi å føle oss sikre på at det vi kjøper er produsert på en bærekraftig måte og med bærekraftige materialer, og at det er omhyggelig designet med høy kvalitet som varer lenge.

Ambisiøse mål

Hos Multiform jobber vi med en rekke ambisiøse mål, som både retter seg innover, mot medarbeiderne våre, og utover, mot omgivelsene våre. De er beskrevet i vår strategi så vel som i retningslinjene.

I forhold til verdensmålene fokuserer vi på følgende mål: Mål 8 (Anstendige arbeidsplasser og økonomisk vekst), Mål 12 (Ansvarlig forbruk og produksjon), Mål 13 (Klimainnsats) og Mål 16 (Fred, rettferdighet og sterke institusjoner).

Bak hvert eneste unike kjøkken fra Multiform står et team av de dyktigste møbelhåndverkere. Derfor er gode arbeidsforhold, løpende kompetanseutvikling og respekt for den enkelte et naturlig fokusområde hos Multiform. Bare det dyktigste teamet kan skape de aller beste resultatene.

Les konsernets bærekraftsrapport 2023 her.

Our whistleblowing service

Our long-term success is built on making business in a fair and ethical way. This is described in our Code of Conduct. You have an important role in raising your concern if suspecting serious misconduct, that is not in line with the Code of Conduct. Whistleblowing provides us with an opportunity to prevent or correct if anything is wrong. You do not need proof of your suspicions, but all messages must be made in good faith.

Click here to send a whistleblower report or write the following address in your browser: https://report.whistleb.com/en/ballingslovinternational

For more information, please see:

Our whistleblower system is a closed system, provided by the independent external third party WhistleB Whistleblowing Center AB (“WhistleB”). The system is completely independent of our intranet and our website. All messages are encrypted. To ensure the anonymity of the sender, WhistleB does not store IP addresses nor other meta-data.