I mange år har tendensen vært preget av «less is more» – enkle materialer, få farger og glatte overflater. Men det begynner så smått å endre seg. Kundene ønsker design med mer liv og historie.

Bærekraft påvirker valg av benkeplate

Multiform er selve innbegrepet på eksklusive snekkerkjøkken, og alt fremstilles i Danmark av erfarne håndverkere. Som på mange andre områder av livene våre, er bærekraft også kommet i fokus på kjøkkenet. Vi vil ha et kjøkken som kan vare i mange år, og det påvirker valg av materialer. Vi prioriterer langsiktige, klassiske løsninger og naturens vakre materialer. Det har blitt populært å kombinere benkeplater i naturstein med tre og messing, og å blande metaller som stål, brunert messing og gull.

En ny tendens vi ser er at enkle grunnformer tilføres ville og uttrykksfulle elementer utenfra. «Jeg ser noen tendenser i blant annet Paris og Milano, hvor man søker tilbake i tiden, til art deco og art nouveau, og blander materialer, mønstre og teksturer. Dette oversetter vi til vårt kjøkkendesign, der vi for eksempel mikser røkt eik og valnøtt og tilfører en spraglete granittplate. Eller vi kombinerer lyst porselen med brunert messing og en fantastisk blåaktig kvartsitt-benkeplate. Det høres kanskje rotete ut, men det handler om å sørge for at tonene matcher – når grunndesignet er stramt, kan det bli utrolig flott», forteller Piet Rose, arkitekt og innehaver av Multiform Lyngby.

Et eksotisk fargespill

Brasilianske benkeplater i kvartsitt er mer holdbare enn marmor og tilfører et eksotisk fargespill til et stramt, skandinavisk kjøkkendesign. Benkeplater i kvartsitt er ripebestandige og motstandsdyktige mot syren i for eksempel sitronsaft, eddik og andre vanlige syrer som vi bruker på kjøkkenet.

Benkeplater i granitt med en ujevn åretegning kan gi det samme vakre fargespillet på kjøkkenet. I den ene enden av benkeplaten kan den være dramatisk og kraftfull. I den andre enden kan den være mer jevn og avdempet. Det gir kjøkkenet liv og innbyr til forskjellige funksjoner.

Interiørarkitektene hos Multiform er klare til å gi deg råd om de forskjellige mulighetene når du skal velge en benkeplate til det nye kjøkkenet ditt. Både når det gjelder bruksegenskaper og det estetiske uttrykket. Avtal et møte med oss nå.