Det startet med eksklusive skjerf i en blanding av kasjmir og silke og har siden utviklet seg til et eksklusivt klesmerke med fokus på førsteklasses materialer, klassisk håndverk og klassisk designtradisjon, som ved hjelp av få, men effektive virkemidler skiller seg ut.

Derfor er det heller ikke så overraskende at den naturlige og eksklusive stilen går igjen i den klassiske hvite sveitservillaen fra 1921 på Bekkelaget i Oslo Her har Maria Skappel og Andreas Holzweiler skapt et tidløst og naturlig fristed for hele familien, som også teller Sophia på 10, Lieben på syv og Winter på to år. Andreas har også en sønn fra et tidligere forhold, 14 år gamle Hugo, som er en ekstra bonus i familien hver tredje langhelg.

De lange hørgardiner skaber en let og luftig stemning i Maria Skappel Holzweilers køkken
Køkken i naturlige, varme farver hjemme hos designer Maria Skappel Holzweiler

Kjøkkenet er det viktigste rommet i huset for familien Skappel Holzweiler. De elsker å lage mat, bake og være sammen på kjøkkenet. Det er her familien samles i helgen og nyter en sen frokost og hyggelige lunsjer og middager med familie og venner.

Derfor undersøkte paret de ulike mulighetene grundig for å finne den perfekte løsningen, ettersom husets tidligere kjøkken i tradisjonell allmuestil måtte byttes ut. Det nye kjøkkenet skulle være tidløst og skandinavisk med varme, naturlige toner, fordi det er viktig for Maria at hjemmet er en rolig base, innredet med naturlige og taktile materialer som tre, lin og lær og nøytrale farger i hvitt og grått.

Designer Maria Skappel Holzweiler i sit Multiform køkken designet af Multiform Oslo
«Vi elsker å lage mat og bruker veldig mye tid på kjøkkenet.»

Maria Skappel Holzweiler,
Designer

På en tur med lille Winter i barnevogn for to år siden falt Maria helt for planskåret eik hos Multiform på Bygdøy Alle i Oslo, og fikk ved hjelp av interiørarkitekten Sigrid Aalstad tegnet en kjøkkenløsning som oppfylte alle familiens behov.

Veggen mellom stue og kjøkken ble revet ned, slik at det ble skapt et stort åpent kjøkken/allrom med mye dagslys og kveldssol og plass til en stor kjøkkenøy. Kjøkkenøya og veggen med høyskap har fronter i planskåret eik som har et naturlig og varmt uttrykk. Som en kjølig kontrast til de varme tonene i eiketreet har Maria valgt svarte sokler og en benkeplate i stål. Ventilatoren er integrert i benkeplaten slik at den skulpturelle Mobile-taklampen, designet av Monika Mulder fra Pholc, skaper en vakker effekt. Armaturen er fra Quooker, og vinskapet, som spesielt Andreas insisterte på å ha på kjøkkenet, er fra Gaggenau.

Veggen med høyskapene inneholder kaffestasjonen som Maria ønsket seg, god oppbevaringsplass og både ovn og kombidampovn fra Gaggenau. Kaffestasjonen er innredet i et pocket door-skap, som – når det er lukket – skaper en rolig flate på kjøkkenet og fremstår som et møbel.

Samlingspunktet i huset

Benken ved vinduet er samlingspunktet i det 270 kvadratmeter store huset. Her spiser barna frokost og gjør lekser mens Maria og Andreas lager mat. Og her setter Maria seg ned med en kopp kaffe, lager skisser og nye design til kommende Holzweiler-kolleksjoner. Multiform Oslo spesialdesignet benken og den løse bordmodulen, som kan skyves frem og tilbake etter behov, og deretter ble den produsert på snekkerverkstedet i Danmark sammen med kjøkkenet, slik at det ble en gjennomgående rød tråd i designet.

Bænken ved vinduet er samlingsstedet i familien Holzweilers nye Multiform køkken

Det har vært viktig for Maria å velge løsninger og materialer som kan vare i flere generasjoner. «Vi har bevisst valgt materialer som er varme i uttrykket og som vi kan ha i mange år. Det fine med tre er at det kan behandles. Man kan pusse det, male det og neste generasjon kan gå tilbake til treet hvis de vil», forklarer Maria.

Kjøkkenet og stuen bindes sammen av et eksklusivt fiskebeinsmønstret gulv i røkt eik som passer perfekt sammen med husets opprinnelige arkitektur.

Om Holzweiler

Maria Skappel Holzweiler er utdannet designer på Kunsthøyskolen i Oslo og er ansatt som kreativ direktør og sjefsdesigner i familieselskapet som hun startet sammen med mannen sin, Andreas Holzweiler og hans søster, Susanne Holzweiler, i 2013.

”Jeg har lenge vært tydelig på at vi ikke bare er et fashion brand som lager klær, vi ønsker å være et livsstilsbrand hvor mote, interiør og kunst blandes. I dag kan man ikke bare bygge et klesmerke og selge masse varer, man må få til noe som skaper engasjement, sier Andreas om visjonen som driver paret og som tydelig avspeiler seg i hjemmet deres i Oslo.

Tekst. Linn Carin Dirdal, Bo Bedre, Thea Roll Rakeng, Min Mote og Multiform. Styling Silje Aune Eriksen. Foto Anne Bråtveit. Boligen ble omtalt i BO BEDRE i Norge i april 2020.