Det er som om fortid og nåtid møtes som to gamle kjente på Via Parco della Rimembranza på høydedraget et par kilometer nord for de gamle murene i middelalderbyen Lucca.
Fra bredden av elven Serchio og opp langs fjellet troner minnesmerker fra verdenskrigene som stemmer fra fortiden, og blander seg i vakker harmoni med lyden av det moderne toscanske livet i den svingende alleen som på norsk har navnet Erindringens Park.

Derfor er det også en viss symbolikk i at det er nettopp her Villa Pacini ligger og binder sammen gammelt og nytt. På en stor og kupert naturtomt med både olivenlund og rekker av vinranker har den klassiske villaen ligget i generasjoner, men den fremstår både ny og moderne etter en omfattende renovering med fokus på nordisk design og italienske tradisjoner.

En gang bodde den danske Tour de France-vinder Bjarne Riis her sammen med håndballstjernen Anne Dorthe Tanderup og barna deres. I dag danner Villa Pacini rammen rundt eksklusive gastronomiopphold for både virksomheter, privatpersoner og sykkelturister.

Kjøkkenet til Villa Pacini har blitt designet med et eksklusivt Multiform kjøkken

Bjarne Riis og Anne Dorthe Tanderups tidligere bolig, Villa Pacini, er i dag blitt omgjort fra et klassisk toskansk hjem til en eksklusiv destinasjon for sykling og gastronomi utenfor Lucca. Multiform har spilt en hovedrolle i forvandlingen, og står bak det unike kjøkkenet som er husets hjerte og er blitt til etter Anne Dorthe Tanderups ønsker.

Villa Pacinis hjerte

Villaens hjerte og husets viktigste rom er derfor det store, åpne kjøkkenet fra Multiform på bakkenivå. Det er her de lokale matvarene og spesialitetene blir til mat- og smaksopplevelser for husets øvrige gjester, som kan nyte måltidene under skyggen av pergolaen på den andre siden av den doble glassdøren. Anne Dorthe Tanderup kaller selv kjøkkenet for villaens samlingssted.

«Kjøkkenet er ikke bare hjertet i Villa Pacini, men hjertet i alle opplevelsene vi gjerne vil skape med utgangspunkt i villaen og lokalområdet. For en syklist handler det mye om riktig kost for å kunne tilbringe timevis i fjellene. Og for virksomheter og private gjester i huset begynner de gastronomiske opplevelsene i kjøkkenet, uansett om det er en kokk eller gjestene selv som tilbereder maten. Kjøkkenet er et samlingssted», sier hun og fortsetter:

«Villa Pacini kombinerer italienske tradisjoner og gastronomi med nordiske håndverks- og designtradisjoner og det moderne med det klassiske. Vi selger unike opplevelser, og her passer Multiform perfekt inn. Vårt topp moderne kjøkken er laget av de ypperste materialer, er skreddersydd til villaen med blikk for den mangeårige historien og er skapt med tradisjonelt snekkerhåndverk. Det er en fortelling som passer perfekt med villaens fortelling.»

Kjøkkenet i Villa Pacini er indrettet med designklassikeren Form 1
Det moderne og klassiske forenes med Multiform i Villa Pacini
Rammene skaper kreativiteten

For Anne Dorthe Tanderup har det store kjøkkenet en spesiell betydning. Selv om det er helt nytt, skaper det minner om tiden da hun og resten av familien bodde her. Samtidig spiller kjøkkenet som rom i dag en stor rolle i livet hennes. Etter karrieren som håndballspiller har den 47-åringen med fire sønner utdannet seg til kostholdsveileder, og hun er dessuten en lidenskapelig foodie.

«Hjemme hos oss er det ofte jeg som står på kjøkkenet, og det setter jeg stor pris på. Kjøkkenet er nesten det stedet der jeg tilbringer mest tid», sier Anne Dorthe Tanderup.

«Jeg har egentlig aldri regnet meg selv som spesielt kreativ, men gjennom årene har jeg funnet ut av kreativiteten min kommer til live på kjøkkenet. Jeg elsker å jobbe med nye kombinasjoner, nye farger og smaker. Og i den kreative prosessen er omgivelsene mine avgjørende. Når jeg står på kjøkkenet her i villaen, blir jeg inspirert. Det er funksjonelt, det er vakkert, og det har lekre overflater. Man kan lage mat overalt, men rammene betyr mye for kreativiteten.»

Anne Dorthe Tanderup lager mat i Multiform kjøkkenet i Villa Pacini

Vi har designet kjøkkenet til Villa Pacini i Toscana med designklassikeren Form 1 i eik. Benkeplaten er i massiv eik med en håndsmidd vask og LOT kran fra Dornbracht. Kjøkkenøya er vår prisbelønte Form 45 design i sortoxidert stål med skuffer i massiv eik. Gaggenau hvitevarer har blitt brukt på hele kjøkkenet.