Form 1 – et ikonisk snekkerkjøkken

Danmark har en unik designtradisjon med arkitekttegnede møbler som er vakre, funksjonelle og som varer i flere generasjoner. Mestere som Arne Jacobsen, Hans Jørgen Wegner og Poul Kjærholm skapte tidløse møbler som fortsatt er en fast del av den danske boliginnredning 60–70 år senere. Da Multiforms grunnlegger Carsten Multiforms i 1982 designet Form 1-kjøkkenet, tok han tråden opp fra disse tradisjonene og skapte et snekkerkjøkken som i dag anses som en klassiker, med sitt enkle og tidløse uttrykk og kompromisløse håndverk.

Da Carsten Michelsen tegnet Form 1, var det viktig for ham å kombinere enkelt design med robuste materialer og håndverk. Målet var å skape et snekkerkjøkken som kunne holde hele livet. Rammen i massivt tre gir kantene på Form 1-skapene ekstra tyngde. Samtidig gir de synlige trerammene nøyaktig det møbeluttrykket som Carsten Michelsen lette etter.

«Vi lager unike hjem som danner den perfekte rammen for livet ditt – hver eneste dag.»

Carsten Michelsen,
Designer

Få inspirasjon til snekkerkjøkkenet ditt

Da Annie og Per besluttet at de ville bygge et hus til hele familien på vestkysten i Danmark, visste de at de ville gå utenom standardløsningene. Kjøkkenet deres skulle ikke bare være funksjonelt, men også skape de perfekte rammene rundt livet i det nye hjemmet. En svevende svart kjøkkenøy er nå sentrum av et åpent og romslig kjøkken, hvor alle hvitevarene er skjult bak spesialbygde pocket doors på en elegant måte. En kombinasjon av form og funksjon som ikke bare har skapt et fantastisk kjøkken, men også et rom i tidløs design.
Les mer …

Snekkerkjøkken i arkitekttegnet eiendom

Hjemme hos vinneren av Maddysten 2020, Henrik Smit, er den ikoniske Form 1 kjøkkenøya i røkt eik midtpunktet i den 60 kvadratmeter store kjøkken-spisestuen. De åpne hyller for potter minner om innredningen i et tradisjonelt landkjøkken, men uten å gå på akkord med de rene linjene som Anne Marie og Henrik foretrekker.
Les mer …

Kjøkkenklassiker i ny utgave

Opplev en kjøkkenklassiker i ny utgave. Farger preger stadig mer av boliginnredningen vår, og hos Multiform kan du få et snekkerkjøkken som forener tidløst design med et sofistikert fargevalg.

Snekkerkjøkken i kompromissløs kvalitet

Vi bruker kun kompromissløse materialer, valgt ut og behandlet av eksperter. Med respekt for estetikken i det originale designet, kommer Form 1-serien i dag i en rekke nye tresorter og farger.

Tre

Form 1 er Multiforms første originale kjøkken i tre. Med sitt ikoniske uttrykk står kjøkkenet som symbolet på den unike estetikken og den høye kvaliteten som kjennetegner arbeidet vårt.

Eik

Svart eik

Farget eik

Valnøtt

Røkt eik

Lønnetre

Malt

Svart

Mørk grå

Antrasitt

Grafitt

Pastell grå

Kritt hvit

Off-white

Kit

St. Paul Blue

Mol

Laminat

Høytrykkslaminat produseres av impregnert papir i lag der presses til en plate under trykk og varme. Høytrykkslaminat har en rekke gode egenskaper som god stabilitet, høy motstandsdyktighet mot støt, slitasje, damp og vann.

Kritt hvit

Off-white

Pastell grå

Antrasitt

Grafitt

Svart

Fenix laminat

En ny revolusjonerende overflate basert på nano-teknologi. Med sin matte overflate er der en lav grad af refleksjon, overflaten er avvisende for fingeravtrykk og har en myk overflate.

Bianco Kos

Castoro Ottowa

Grigio Londra

Beige Luxor

Nero Ingo

Grigio Bromo

Grigio Efeso

Grigio Antrim

Spesifikasjoner

OM Form 1 er Multiforms første originale kjøkken i tre. Med sitt ikoniske uttrykk står kjøkkenet som symbolet på den unike estetikken og den høye kvaliteten som kjennetegner arbeidet vårt. Form 1 ble designet i Danmark i 1982 og er resultatet av Carsten Michelsens visjon om å skape et elegant, klassisk og tidløst kjøkken med materialer av høyeste kvalitet. I dag regnes Form 1 som en moderne dansk designklassiker, og den gjenkjennelige stilen er tilgjengelig i et bredt spekter av løsninger for hele hjemmet. Kombinasjonen av tradisjonelt snekkerhåndverk og en sans for selv den minste detalj gjør at Form 1 er designet og bygget for å vare livet ut.
MATERIALER Finer: Kvartskåret
Lønn, valnøtt, eik, svart eik, fargebeiset eik, røkt eik, laminat med trekant, Fenix med trekant og halvblank 25
DESIGN Carsten Michelsen, 1982
Finn ut mer om løsningene våre og la deg inspirere av en erfaren arkitekt.