Sundby Brygge er et eksklusivt område som ligger midt mellom broene i Nørresundby. Her bor Peter Matthiasen med utsikt til fjorden og Aalborgs skyline.

Arkitekturen er moderne og tidløs i en lys, enkel, nordisk byggestil – tegnet av schmidt/hammer/lassen Architects, som blant annet er kjent for Den Sorte Diamant i København. I samråd med Jannie Kjær, Multiform Aalborg valgte Peter Matthiasen det klassiske Form 1-kjøkkenet fra Multiform med en stor kjøkkenøy i røkt eik. Skapveggen er i Form 2-serien i henholdsvis røkt eik og hvitmalt. Benkeplaten i hvit corian rammer inn kjøkkenøya og skaper harmoni mellom de ulike delene av kjøkkenet, med en klar sammenheng til stuen med Piet Heins ellipsebord og Montana-reolene. «De to kjøkkenseriene passer flott sammen, og passer perfekt til Peter Matthiasen, som er opptatt av å omgi seg med klassiske møbler og tidløse ting som tåler å bli brukt i år etter år», sier Jannie Kjær.

Et markant og tidløst snekkerkjøkken

Penthouse med klassisk og tidløst Form 1 køkken i røget eg og hvid Corian

Form 1-serien er klassikeren innen snekkerkjøkkener. Historien om Form 1 startet på begynnelsen av 80-tallet, da grunnleggeren av Multiform, Carsten Michelsen, hadde en filosofi om å skape et klassisk kjøkken – et kjøkken som arkitektonisk var på linje med Arne Jacobsens, Børge Mogensens og Hans Wegners moderne møbelklassikere fra 50-tallet. Resultatet av arbeidet på verkstedet ble Multiforms første kjøkkendesign: Form 1. Et enkelt og tidløst kjøkken, designet og bygget for å vare hele livet.

Peter Matthiasen bor i en penthouse-lejlighed med udsigt til Aalborgs skyline
«Det er viktig for meg å omgi meg med klassisk og tidløst design som varer hele livet.»

Peter Matthiasen, Eier

«Nettopp fordi bygningen er så lys og luftig, tåler boligen et kjøkken som er markant og bidrar til å gjøre leiligheten hyggelig. Rommet er stort, og kjøkkenet blir et markant ‘møbel’ som samler innredningen», sier Jannie Kjær, innehaver av Multiform i Aalborg. «For oss er innredning og rådgivning en lidenskap, og målet er å hjelpe kunden å skape vakre og funksjonelle leverom som er i harmoni med hjemmet deres, livet deres og smaken deres. Innredninger der estetikk og praktiske egenskaper er i perfekt balanse», sier Jannie Kjær.

Håndlagde treskuffer og perfekt temperert vin

Det er brukt tid og penger på lekre detaljer i Peters kjøkken: helt fra de håndlagde treskuffene i massiv ahorn med svalhalesinkede skjøter til vinkjøleskap og Quooker.

Penthouse-lejlighed i Nørresundby med et klassisk og tidløst Multiform køkken

En designmessig tråd gjennom hele penthouse-leiligheten

Innredningsmessig er det en klar linje i boligen, der Form 1 for eksempel også er brukt i begge badene i penthouse-leiligheten.