Bærekraft

Vi bruker organiske materialer til et Multiformet kjøkken for bærekraft

Laget for å holde i generasjoner

Flere og flere ser på bærekraft som en selvfølge. Det er en klar tendens til å snu ryggen til bruk-og-kast-kulturen og fremme bærekraftige løsninger. For oss er ikke dette noe nytt. Vi har siden 1982 hatt et bærekraftig perspektiv på å lage håndlagde snekkerkjøkken. Laget av organiske materialer og av en kompromissløs kvalitet som varer i generasjoner.

Grunnleggeren av Multiform, Carsten Michelsen, hadde en visjon om å designe en kjøkkenklassiker som, på samme måte som 1950-tallets danske møbeldesignere, kunne holde i flere generasjoner. Han skapte Multiforms Form 1-kjøkken i 1982. En kjøkkenklassiker som lever i beste velgående – det samme gjør visjonen.

Et Multiform-kjøkken er laget for å holde. Holde i hverdagen – holde til livet – gjennom hele livet. Det er vår grunnleggende holdning og forståelse av bærekraft.

Carsten Michelsen ble en gang spurt om hva hans ønske for produktet var, og han svarte: “At fremtidens arkeologer vil finne restene av et Multiform-kjøkken på kjøkken-skraphaugen.”

Vår kompromissløse kvalitet varer i flere generasjoner, og det samme gjør et klassisk tidløst design. Derfor blir ikke et Multiform-kjøkken kastet ut når en familie flytter. Det blir brukt på nytt av en annen familie. Slik er det med ekte klassikere.

“Vi tror på kvalitet og livslang holdbarhet i en verden av forbruk.”

Anita Barner Ibsen,
Markedssjef

Vi bruker kortreist tre med tanke på bærekraft

Retningen videre

Vi tror at vårt viktigste bidrag til bærekraft er å garantere kvalitet og livslang holdbarhet i en tid der det brukes mer ressurser enn jorda kan reprodusere. I tillegg tar vi hver dag valg som styrker den bærekraftige profilen vår.

Vi har langvarige samarbeidsrelasjoner med ledende leverandører som deler vårt ønske om å gjøre fremskritt med hensyn til bærekraft. Dette kan være leverandører som for eksempel mottar strøm fra vindturbiner eller solceller til produksjonen. Nye leverandører vurderes bl.a. på bakgrunn av bærekraftstiltak.

Et multiformet kjøkken holder på tvers av generasjoner. Det er en del av vårt syn på bærekraft å ikke bruke over jordens ressurser

Hva vi gjør

Vi velger alltid de beste materialene. Vi bruker ærlige og holdbare materialer til kjøkkenet vårt. Det fineste treverket fra europeiske skoger utgjør en stor del av produktet vårt. Det har høy kvalitet og må ikke fraktes over lange avstander. Tre er verdens mest klima- og miljøvennlige råstoff. Blant annet fordi det er CO2-nøytralt.

Vi jobber kontinuerlig med forbedringsprosjekter. En sterk, vannbasert lakk er et av fokusområdene våre. Vi tester slitestyrke for å sikre at vi både oppfyller målet om miljøvennlighet og kompromissløs kvalitet.

På snekkerverkstedet vårt i Kibæk produserer vi alle snekkerkjøkkenene ved hjelp av grønn strøm fra de nordiske vannkraftverkene. Hele veien er vi bevisste på ressursforbruket vårt og sorterer all plast, papp og tre, slik at vi belaster samfunnet rundt oss minst mulig.

Bak hvert eneste unike kjøkken fra Multiform står et team av de dyktigste møbelhåndverkere. Derfor er gode arbeidsforhold, løpende kompetanseutvikling og respekt for den enkelte et naturlig fokusområde hos Multiform. Bare det dyktigste teamet kan skape de aller beste resultatene.

Rammene for arbeidet vårt

Vi har beskrevet forretningsadferden vår i et sett etiske leveregler, code of conduct.
Disse er tett knyttet opp mot FNs globale verdensmål. Vi jobber fokusert med følgende mål: Mål 8 (Anstendige arbeidsplasser og økonomisk vekst), Mål 12 (Ansvarlig forbruk og produksjon), Mål 13 (Klimainnsats) og Mål 16 (Fred, rettferdighet og sterke institusjoner).

Bærekraft er og blir et strategisk innsatsområde for Multiform – akkurat som det er i Ballingslöv Group, som er eieren vår.