Tekstildesigneren Susanne Nors har utviklet det eksklusive og kompromissløse kjøkkenhåndkleet Nors i samarbeid med Multiform. Det er blant annet vevet etter gamle teknikker med en elegant fargeskala som er inspirert av Multiforms tidløse design – og er laget med akkurat samme kompromissløshet.

La selv de minste detaljer være med på å skape den riktige stemningen i snekkerkjøkkenet ditt. Tekstildesigneren Susanne Nors har i samarbeid med Multiform utviklet et kjøkkenhåndkle med en kvalitet og et uttrykk bidrar til nettopp det. Kjøkkenhåndkleet er utviklet med et ønske om å skape et kjøkkentekstil som har samme kompromissløshet som Multiforms snekkerkjøkkener. Her skaper designet og håndverket en ramme for et kjøkken som kan vare i flere årtier – og det samme gjelder for kjøkkenhåndkleet.

Nors er fremstilt i 100 % bomull, og skapt ut fra klassiske veveteknikker fra før 1900-tallet, da funksjonaliteten var i fokus. Her brukte man spesielle veveteknikker til å skape optimal oppsugingsevne, og det glemte håndverket blir nå brukt igjen for å sikre beste kvalitet. Kjøkkenhåndkleet fås i fargene black, dark grey, light grey og deep blue, som alle er spesielt utvalgt på grunn av de elegante og tidløse nyansene som på beste måte fremhever de eksklusive naturmaterialene som Multiform bruker i sitt kjøkkendesign.

«Kjøkkenhåndkleet er designet ut fra en visjon om å skape et tekstil til kjøkkenet, som har samme tidløse uttrykk og kvalitet som Multiforms kjøkkener. I mine ører er det nemlig helt feil å se kjøkkentekstiler som noe som enten bør gjemmes bort på grunn av utseendet eller kastes etter kort tid fordi kvaliteten er for dårlig. Et kjøkkenhåndkle bør sees som en viktig del av kjøkkenet, som man blir glad av å bruke hver dag – akkurat som et godt snekkerkjøkken», forteller tekstildesigner Susanne Nors om designet sitt.

Kompromissløst design

Det kompromissløse designet er midtpunktet i kjøkkenhåndkleet Nors, der Susanne Nors har forent den klassiske vevingen med noen helt nye bindinger som gir kjøkkenhåndkleet et moderne og samtidig tidløst uttrykk. Linjene i vevingen er designet slik at de har samme skrå vinkel som svalehaleskjøtene som kjennetegner Multiforms håndlagde kjøkkenskuffer. Kjøkkenhåndkleet er dessuten blitt til i tett samarbeid med forskjellige kunstnere, som er brukt til å skape bredde i Susanne Nors’ designprosess – og danne rammene for det perfekte kjøkkenhåndkleet. De ble blant annet bedt om å komme med tilbakemeldinger til hvor den ideelle hempen på kjøkkenhåndkleet bør være, og de ble bedt om å foreslå en farge som kunne matche de eksklusive tresortene Multiform bruker til sine snekkerkjøkkener.

«Nors er blitt til i en eksperimenterende designprosess som utfordret meg til å designe et kjøkkenhåndkle med den kvaliteten jeg ønsket i både uttrykk og funksjonalitet. Jeg ser Nors som kjøkkentekstilets svar på Multiform – kvalitetshåndverk med et tidløst uttrykk», fortsetter Susanne Nors.

Om Nors kjøkkenhåndkle
Materiale: 100 % bomull
Farger: black, dark grey, light grey og deep blue

Om Susanne Nors
Susanne Nors er utdannet tekstildesigner fra Kolding Designskole i 2016. Hun er selv vokst opp med et Multiform-kjøkken, som faren hennes, som var møbelsnekker, sverget til på grunn av den høye kvaliteten. Susanne Nors arbeider i dag i Sunds Textiles, der hun designer funksjonelle og vakre metervarer til madrassindustrien.

Kjøkkenhåndkleet Nors fås i fargene black, dark grey, light grey og deep blue. Det selges i begrenset antall, og kan kjøpes ved å kontakte Multiform på info@multiform.dk.