Bjarne Riis og Anne Dorthe Tanderups tidligere bolig, Villa Pacini, er i dag blitt omgjort fra et klassisk toskansk hjem til en eksklusiv destinasjon for sykling og gastronomi.

Noen få kilometer fra renessansebyens murer, i den norditalienske byen Lucca, ligger Villa Pacini på en 2,5 hektar stor naturtomt med både olivenlunder og vinstokker. Her har den klassiske Toscana-villaen ligget i generasjoner, samtidig som den fremstår som både ny og moderne etter en grundig renovering med fokus på nordisk design og italienske tradisjoner.

Klassisk og moderne

Multiform har spilt en ledende rolle i forvandlingen og står bak det unike kjøkkenet, der den lokale kokken Giovanni Giusti bruker lokale råvarer til å trylle frem italienske smaksopplevelser for husets gjester. På kjøkkenet blir du møtt av de samme avstemte kontrastene mellom det klassiske og moderne som kjennetegner hele huset. Her er kombinasjonen av det klassiske Form 1, designet av Multiforms grunnlegger Carsten Michelsen i 1982, og det moderne Form 45 i svartoksidert stål, som har vunnet den internasjonalt anerkjente designprisen Archiproducts Design Award for beste design.

Kjøkkenet binder villaen og verden sammen

Villaen er utstyrt med et stort åpent Multiform-kjøkken i første etasje, med direkte tilgang til den store terrassen i hagen og en pergola som skygger for solen. «Villa Pacinis hjerte er det nydelige kjøkkenet, som binder villaen sammen med nærområdet og den lokale gastronomien. Det er her vi forvandler og foredler alle de lekre spesialitetene og råvarene fra området, og skaper gastronomiske opplevelser for de besøkende virksomhetene eller private gruppene, slik at de virkelig kan få en smak av hva Lucca har å tilby», sier Giovanni Giusti, fast kokk for Villa Pacini. Giovanni er 55 år og gikk inn i kokkefaget allerede som 17-åring.

«Kjøkkenet binder villaen sammen med lokalområdet og den lokale gastronomien.»

Giovanni Giusti,
Kokk

Et stykke av Lucca

Han prøver alltid å ta utgangspunkt i det lokale og nære i matlagingen og de gastronomiske opplevelsene han ønsker å gi de besøkende. Så langt det er mulig handler han derfor inn råvarene lokalt i Lucca, hvor han både er født og oppvokst. Når han lager mat i Villa Pacini tar han sikte på å gi gjestene «et stykke av Lucca».

Fokus på det gode håndverket

Sammen med de italienske rettene får man også et stykke av Norden. ”Kjøkkenet ligner ikke på det klassiske toskanske kjøkkenet, men er mer inspirert av de nordiske designtradisjonene med store flater og plass. På denne måten er kjøkkenet også et møte mellom det klassiske Toscana og de nordiske elementene, som husets tidligere eiere representerer. I tillegg er det gode håndverket også viktig, enten det er snakk om kjøkkenets elementer og mange finesser eller hvordan jeg med mitt håndverk skaper matopplevelser av råvarene.”