Midt i domkirkekvartalet ligger den fredede eiendommen fra 1798 med stukkaturdetaljer, historiske signaturer og klassisk møbeldesign. Eiendommen hadde i 50 år blitt brukt til kontorer, og det tok fire år med restaurering å skape den klassiske rammen for en moderne familie. Familien har innredet med et spesialdesignet Form 2-snekkerkjøkken og ikoniske danske møbelklassikere, som skaper en nesten minimalistisk enkelhet og kontrast til husets originale detaljer.

De rene linjene på kjøkkenet – kombinert med materialer som Carrara-marmor og messing – understreker kompromissløsheten som kjennetegner et Multiform-snekkerkjøkken.

Et specialdesignet Form 2 snedkerkøkken fra Multiform og ikoniske, danske møbelklassikere skaber en næsten minimalistisk enkelhed og kontrast til ejendommens originale detaljer.

Tre kjøkken

I kjelleren har husets originale vedovn fått en moderne kontrast i form av en svart kjøkkenøy. I første etasje har kjøkkenet flyttet inn i den ene av de fire en-suite stuene – midt mellom spisestuen og grovkjøkkenet. I begge kjøkkenene er det brukt lyse farger og en gjennomgående bruk av materialer og overflater for å skape sammenheng i innredningen.

Køkkenet er opdelt i et grovkøkken
«Jeg er en ultra-minimalist, og kjøkkenets rene linjer og klassiske materialer, sammen med danske møbelklassikere, setter den spissen på husets originale detaljer som jeg ønsker.»

Claus A. Christensen

I grovkjøkkenet utnyttes hele høyden på 4,2 meter med skap som er bygd på mål av snekkerne hos Multiform. De hvite underskapene i designserien Form 6 har benkeplater i Carrara-marmor, og de klassiske Tara-armaturene fra Dornbracht er en elegant og tidløs løsning for både kaldt, varmt og kokende vann.

Den fredede ejendom er indrettet med danske møbelklassikere fra Finn Juhl og Arne Jacobsen.