Med inspirasjon fra nordiske designtradisjoner har arkitekt Mikal Hafsahl fra Studio Moll skapt et fristed på en skrånende tomt i Stavanger med plass til både hverdags- og hyttestemning.

Ikke lenge etter at de hadde flyttet inn i sitt nye hus i bydelen Hinna i Stavanger, begynte Siv Tone Hilde-Larsen og Dag Vevatne å drømme om neste byggeprosjekt. Det innflytningsklare huset de hadde kjøpt, føltes ikke helt som deres eget.

En fredag i mai 2015, tre år etter at de hadde flyttet inn, ble Liv og Dag oppmerksomme på en byggetomt like i nærheten. Om søndagen var de ute og kikket nærmere på tomten, som er delt i flere nivåer av fjellet og en skrent. Om tirsdagen var grunnen kjøpt, og prosjekt ”drømmehus” var offisielt i gang.

Køkkenø i Form 45 / Sort eg designet af Multiform Forus

Både Liv og Dag jobber med headhunting og rekruttering, og gjennom nettverket sitt fant de frem til arkitekten Mikal Hafsahl fra Studio Moll. Mikal har tegnet den 400 m2 store boligen ut fra premisset om at den både skal romme hverdagen, med matlaging og familieliv, og samtidig føles som en fjellhytte, med plass til avslapning sammen med sønnen Linus på 13, Dags tre voksne barn og parets store vennekrets.

«Boligen er et resultat av tomtens kvaliteter, men også av et ektepar med en sterk estetisk vilje.»

Mikal Hafsahl,
Arkitekt

Paret hadde selv klare ideer om design og materialer, men har satt pris på samarbeidet med interiørarkitektene hos Magu design, som hjalp til med kombinasjonen av hvitoljet eik, utvalgte svarte og grønne flater på vegger og tak, og et snekkerkjøkken fra Multiform i svart eik.

Snekkerkjøkkenet er tegnet av Helge Jakobsen, Multiform Forus. Han forteller at det har handlet om å skape et bilde med kjøkkenet, slik at det oppleves eksklusivt på en diskré måte, som harmonerer med husets arkitektur. I stedet for å lage en tydelig definert kjøkkenløsning, ble det laget et kjøkken som kan romme pizzadeig, olivenolje og krydderurter til fredagspizzaen, og samtidig være en diskré flate i rommet når pocketdoor-skapet er lukket.

Snedkerkøkkenet i sort eg
Pocket door skabet er indvendigt fineret med sort eg

Kjøkkenøya på 4,8 meter er laget av svart eik med gjennomgående årestruktur og en bordplate i svart Corian i det prisbelønnede Form 45-designet. Kjøkkenøya, den svarte Form 2-høyskapveggen og de håndlagede skuffene i svart eik har en nedtonet estetisk kvalitet.

En imponerende køkkenø i sort eg på 4,8 meter

Tekst. Linn Carin Dirdal, Bo Bedre og Multiform. Foto Inger Marie Grini. Boligen har vært omtalt i BO BEDRE Norge og BO BEDRE Danmark i 2020.