Danmark har en unik designtradisjon med arkitekttegnede møbler som er vakre, funksjonelle og som varer i flere generasjoner. Mestere som Arne Jacobsen, Hans Jørgen Wegner og Poul Kjærholm skapte tidløse møbler som fortsatt er en fast del av den danske boliginnredning 60–70 år senere.

Da Multiforms grunnlegger Carsten Michelsen i 1982 designet Form 1-kjøkkenet, tok han opp tråden fra disse tradisjonene og skapte et snekkerkjøkken som i dag anses som en klassiker, med sitt enkle og tidløse uttrykk samt solide og kompromissløse håndverk. Erfarne møbelhåndverkere bygger hvert kjøkken fra bunnen av på ekte snekkermaner på verkstedet. «Det er fortsatt de håndverksmessige tradisjonene vi bygger alle designlinjene våre ut fra, og vi går ikke på kompromiss med noe som helst. Gjennom årene har vi lagt til flere overflater og tilpasset sortimentet slik at det er plass til det funksjonelle, men selve designet er fullstendig det samme.»

«Vi tror på kompromissløs kvalitet og et kjøkken som holder i generasjoner i en verden av forbruk.»

Anita Barner Ibsen, Marketingsjef hos Multiform

«Et Form 1-kjøkken er håndlaget etter tradisjonelle prinsipper i massivt tre med massive skrogkanter, noe som understreker den danske snekkertradisjonen», forteller marketingsjef Anita Barner Ibsen, og legger til: «Når vi lager et Form 1-kjøkken, skaper vi det vakre, ensartede uttrykket ved å legge finer av aller fineste kvalitet utenpå massivt tre. En detalj som stiller høye krav til håndverket og den nøye utvalgte, kvartskårne fineren.» Form 1-kjøkkenet blir i likhet med alle kjøkkener fra Multiform designet og produsert i Danmark ved selskapets snekkerverksted i Kibæk. Erfarne møbelhåndverkere skaper hvert eneste kjøkken fra bunnen av på ekte snekkermaner: Alt tre og finer blir håndsortert, alle skuffer blir håndlaget og det brukes plugger, tapper og svanehalesinkinger, slik at det tidløse designet støttes av et eksklusivt håndverk som kan vare hele livet.

Vi bruker mer og mer farger i boliginnredningen, og det har også gjort sitt inntog på kjøkkenet. Hos multiform kan man få et snekkerkjøkken som forener tidløst design med et sofistikert fargevalg. Form 1-kjøkkenet fås for eksempel i mange forskjellige utgaver med farget beis – blant annet i tonene brun, grønn og blå – som fremhever de elegante detaljene og eiketreets vakre strukturer og tegninger. Beisen skaper et uttrykk som er både personlig, moderne og klassisk på samme tid. På den måten kan man få kjøkkenet til å samspille perfekt med resten av boligens arkitektur og innredning.

Få hele opplevelsen

Bestill et møte i nærmeste Multiform-butikk, og få inspirasjon fra en av våre arkitekter, interiørarkitekter og designere.