Den gamle administrasjonsbygningen fra 1934 er både en historisk og arkitektonisk kulturarv, og de enestående eiendommene med utsikt over Vejle fjord er i dag nye liebhaver-hjem.

Martin bodde først i en leilighet i en annen av de gamle bygningene, inntil han fikk mulighet til å kjøpe halvparten av den gamle administrasjonsbygningen. Hele 420 historiske kvadratmeter, men også små rom og kronglete, smale trappeganger. Bli med inn i ett av dem, der fjorden og områdets gamle eike- og bøketrær har vært den største inspirasjonen.

Køkken fra Multiform i sort eg.

Utenfor er alle husets originale og verneverdige detaljer bevart. Også den mørkeblå hoveddøren, som kjennetegner området. “Jeg tenkte meg virkelig om da jeg begynte å pusse opp, fordi det var mange fine detaljer jeg ikke ville ødelegge, men jeg kunne samtidig ikke bo med de små rommene og trappene. Jeg hadde fokus på å få inn så mye lys som mulig, slik at jeg fikk så store rom som mulig. Den gangen var det bare meg selv, så det var på mange måter en egoist-bolig», forteller Martin.

Områdets store bøke- og eiketrær, med fjorden bak, fascinerte Martin, som har videreført den stemningen innendørs, med fiskebensgulv i eik, danske møbelklassikere og et Multiform-snekkerkjøkken i svart eik. Form 6-kjøkkenet er designet av Per Larsen i Multiform Horsens.

Et køkken med masser af opbevaringsplads er et must i det minimalistiske hjem
Køkken og keramik står smukt til hinanden

Det store Multiform-kjøkkenet er blitt et samlingspunkt for hele familien, som nå består av Martin, hans kone og deres lille datter. Martins kone elsker å lage asiatiske retter fra hjemlandet sitt, men også arabisk og dansk mat. I innredningen har Martin prioritert mye plass til oppbevaring, både til kjøkkenutstyr og annet, for med den minimalistiske innredningen gjennom hele huset er det godt å ha plass til å legge fra seg papirer og småting.

“Kjøkkenet er nok et av husets beste møbler. Håndverket er utrolig vakkert og varer evig. Jeg kan ikke sammenligne det med noe annet», forteller Martin.

Der er åben forbindelse mellem køkken og stue i liebhaverboligen ved Vejle Fjord

Håndplukkede designklassikere

De andre møblene er håndplukket av Martin, som har valgt danske designklassikere og lamper fra sin personlige favoritt, PH, gjennom hele huset. Martin har samlet på designklassikere i flere år og supplert med utvalgte nye møbler fra Erik Jørgensen.

“Jeg synes dansk design er fantastisk og funksjonelt. PH laget det beste lyset – det er ingen andre som har klart å få samme varme og glød i lampene. Ved å velge klassisk dansk design får du jo også møbler som du kan gi videre. De holder seg godt, og ser jo bare bedre ut etter hvert som de blir brukt. Datteren min elsker å sitte i vår Ox Chair, og de små, fettete fingrene hennes gjør den bare vakrere i mine øynene», sier Martin.

Soverommet i øverste etasje har balkong med utsikt over Vejle fjord. De lyse veggene får kontrast og varme fra en enkelt hånddekorert vegg. Kunstneren er italiensk, og har arbeidet med utvalgte vegger på kjøkken, kontor, bad og soverom.

«Et Multiform-kjøkken er et utrolig vakkert håndverk og varer evig.”

Martin Frandsen, eier

For at skabe sammenhæng er liebhaverboligen indrettet med sort eg i både køkken og badeværelse

Husets tre bad er også innredet med møbler fra Multiform, i svart eik. Veggene bak er hånddekorert av en italiensk kunstner.

Det er utsikt over fjorden fra den gamle hagen. Områdets mange gamle bøke- og eiketrær har vært en inspirasjon for materialene Martin har valgt til renoveringen av huset.