Indretningsarkitekt MDd og innehaver av Multiform Hillerød har et favorittdesign som håndverksmessig er helt spesielt.

Hvilke kjøkkentrender ser du akkurat nå?

– Akkurat nå viser vi en kjøkkenklassiker i ny fortolkning i butikken – og kundene er begeistret for det ikoniske Form 1-kjøkkenet i Saint Pauls Blue. Det er et klassisk og tidløst valg, og samtidig en moderne nytolkning av det klassiske kjøkkendesignet som Carsten Michelsen designet i 1982 ut fra en visjon om at kjøkkenet skal være et vakkert møbel i rommet.

For å skape harmoni og myke overganger mellom materialene, har vi kombinert den gråblå Form 1 med en benkeplate i kvartsitt i fargen Atlantic Lava Stone, svartoksidert Vola armatur, håndsmidd reol i svartoksidert stål og høyskap i svart Fenix med matt og ripesikker overflate.

Personlig er Form 1 mitt favorittdesign, fordi det håndverksmessig er noe helt spesielt. De synlige, massive frontrammene på skapene, frontene i massivt tre, som produseres helt fra bunnen av, og eiketreets synlige struktur er karakteristiske for designet, som i dag betraktes som en klassiker med sitt enkle, tidløse uttrykk, forteller interiørarkitekt Charlotte Brix.

Hvilken benkeplate er din favoritt på kjøkkenet?

– Det finnes mange flotte benkeplater, men jeg har forelsket meg i de nye platene i kvartsittstein, som har alle de gode egenskapene til granitt og det vakre uttrykket til marmor. Det er steinplater som er skapt i naturen gjennom millioner av år, og derfor finnes det ikke to plater som er like. Spillet i benkeplatene er helt unikt, og tilfører et eksotisk fargespill til et stramt, skandinavisk kjøkkendesign.

Hva ville du ikke vært foruten på kjøkkenet ditt?

– Quookeren min er helt uunnværlig. Det er mange ting på kjøkkenet som blir lettere når vi alltid har kokende vann. Når jeg lager mat, fyller jeg alltid kokende vann i gryten og setter den på komfyren, fordi det gjør matlagingen raskere. Og akkurat nå, mens de duftende engene med hvite hylleblomster markerer dansk midtsommer, er Quookeren uunnværlig når jeg lager hylleblomstsaft – eller tilbereder rabarbra fra hagen til rabarbrakompott og -kaker. Dessuten bruker vi Quookeren flere ganger om dagen, til både å blansjere grønnsaker, lage presskannekaffe og skylle smokkene til barnebarna i varmt vann.

En Quooker er en av kjøkkendesignerens egne favoritter
Interiørarkitekt MDD og innehaver av Multiform Hillerød, Charlotte Brix
Hva er din favorittplass på kjøkkenet?

– Favorittplassen er ved kjøkkenvasken, der jeg kan stå og se ut i hagen og ut over Øresund mens jeg ordner grønnsaker.

Interiørarkitekt Charlottes Brix’ tre viktigste råd
  1. Det er lett å forelske seg i nye trender, men det er viktig å være tro mot seg selv når det gjelder valg av design, farger og materialer til det nye kjøkkenet. Vår viktigste oppgave er å sikre at du får en løsning som fungerer i boligen din. Derfor kommer jeg hjem til deg og ser på boligens arkitektur, innredning og ikke minst lysinnslipp. Når det gjelder materialer, er det viktig å ta hensyn til hvor mye lys det er i rommet. Til et lite kjøkken vil vi for eksempel ikke anbefale en mørk benkeplate, fordi den sluker lyset.
  2. Tenk helt konkret over hva som er viktig for deg å ha plass til på kjøkkenet, og hvor du vil ha de forskjellige tingene, slik at kjøkkenet blir optimalt utnyttet. Skal ekstra dekketøy og bestikk for eksempel være lett tilgjengelig, eller litt lengre unna?
  3. Vær åpen om budsjettet ditt, slik at vi kan gi best mulig råd om valg av materialer, innredning og hvitevarer som matcher budsjettet.