Informasjonskapsel- og personvernerklæring

Innledning

Når du besøker nettstedet vårt, samles det inn relevante opplysninger om deg som brukes til å tilpasse og forbedre innholdet som vises på siden. Hvis du ikke ønsker at det samles inn opplysninger, bør du slette informasjonskapslene og unngå videre bruk av nettstedet. Nedenfor har vi utdypet hva slags opplysninger som samles inn, formålet og hvilke tredjeparter som har adgang til informasjonen.

Informasjonskapsler

Nettstedet anvender «informasjonskapsler», som er en tekstfil som lagres i nettleseren på enheten din (PC, bærbar datamaskin, nettbrett, mobil m.m.). Formålet er å gjenkjenne enheten, huske innstillinger, gjøre trafikkmålinger, utføre statistikk og målrette innhold og annonser. En informasjonskapsel kan inneholde tekst, tall eller dato, men ingen personlige opplysninger, og kan ikke inneholde skadelige koder som f.eks. virus.

Det er mulig å slette eller blokkere for informasjonskapsler. Se veiledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokkerer informasjonskapsler, vil annonser kunne bli mindre relevante for deg og opptre hyppigere. Du kan dessuten risikere at nettstedet ikke fungerer optimalt, og at det er innhold du ikke kan få adgang til.

Informasjonskapsler fra tredjeparter

Nettstedet bruker Google Analytics, som er en nettanalysetjeneste fra Google. Google Analytics bruker informasjonskapsler til å analysere brukeres atferd på nettstedet og til å lage statistikk. Vi bruker denne statistikken til å forbedre brukervennligheten på nettstedet.

På nettstedet settes også informasjonskapsler fra Google. Disse informasjonskapslene brukes til å målrette annonser mot deg basert på hva som vurderes mest relevant ut fra innholdet på sidene du besøker og har besøkt tidligere. Merk at denne målrettingen skjer på andre sider utover dette nettstedet.

Informasjonskapsler fra Google Adwords gir mulighet for å følge effekten av annonser som vises på Google i forbindelse med søk. Vi ønsker kun å vise relevante annonser i forbindelse med søk, og ved hjelp av informasjonskapsler kan man følge med på om brukeren har funnet frem til ønsket side, produkt eller informasjon.

Personopplysninger

Personopplysninger er all slags informasjon som, i et eller annet omfang, kan knyttes til deg. Når du benytter visse tjenester og innhold fra nettstedet vårt, samler vi inn og behandler en rekke slike opplysninger. Det skjer hvis du booker et møte, registrerer deg for vårt nyhetsbrev, deltar i konkurranser eller undersøkelser og registrerer deg som bruker eller abonnent.

Vi samler inn og behandler typisk følgende typer opplysninger: En unik ID og tekniske opplysninger om datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon, IP-nummer, geografisk plassering samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv gir eksplisitt samtykke til det og selv taster inn opplysningene, behandles dessuten: Navn, e-post og telefonnummer. Det vil typisk være i forbindelse med påmelding til nyhetsbrev og møtebooking.

Personopplysninger ved påmelding til nyhetsbrev

Vi sender kun nyhetsbrev til mottakere som selv har valgt det og registrert seg. Hvis du har mottatt vårt nyhetsbrev uten å ha gitt oss din aksept, kan det skyldes at en person som du kjenner, har videresendt nyhetsbrevet til deg. Vi lagrer dine opplysninger i en database på en beskyttet server. Det er kun Multiforms nettansvarlige i samarbeid med en ekstern samarbeidspartner som har adgang til opplysningene. Vi garanterer at vi ikke utleverer eller selger e-postadressen eller andre personopplysninger til andre selskap. Du kan til enhver tid melde deg av nyhetsbrevet i en lenke nederst i e-posten.

Personopplysninger ved møtebooking

Hvis du booker en møteavtale på nettstedet, blir opplysningene utlevert til den Multiform-butikken du har valgt. Når møtet er registrert, blir de personlige opplysningene slettet fra nettstedet. Men opplysningene forblir i en anonymisert form til etterfølgende statistisk bruk.

Personopplysninger ved event

I forbindelse med for eksempel eventer i Multiforms butikker har vi av og til fotografer som tar situasjonsbilder til digital bruk på Multiforms plattformer. Bildene er utelukkende tilgjengelige for Multiforms ledelse og slettes etter maks. 5 år.

Sikkerhet

Ifølge personopplysningsloven skal personopplysningene dine oppbevares sikkert og fortrolig. Vi skjuler dine personopplysninger på datamaskiner med svært begrenset adgang. Vi har truffet tekniske og organisatoriske tiltak mot at opplysninger hendelig eller ulovlig blir slettet, offentliggjort, mistet, forringet eller blir kjent for uvedkommende, misbrukes eller for øvrig behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Personopplysningene brukes først og fremst til å gjennomføre den servicen som opplysningene er samlet inn i forbindelse med, f.eks. sending av nyhetsbrev. Dessuten brukes opplysningene til å identifisere deg som bruker og vise deg de annonser som vil være mest relevante for deg. I tillegg anvender vi opplysningene til å optimere våre tjenester og innhold.

Oppbevaringsperiode

Opplysningene oppbevares i det tidsrommet som er tillatt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem når de ikke lenger er nødvendige. Perioden avhenger av opplysningens karakter og bakgrunnen for oppbevaring. Det er derfor ikke mulig å angi en generell tidsramme for når informasjon slettes.

Utlevering av opplysninger

Opplysninger om din bruk av nettstedet, hvilke annonser du mottar og evt. klikker på, geografisk plassering, kjønn og alderssegment m.m. utleveres til tredjeparter i det omfang disse opplysninger er kjent. Du kan se hvilke tredjeparter det er snakk om i avsnittet «Informasjonskapsler fra tredjeparter» ovenfor. Opplysningene anvendes til målretting av annonser og statistikk.

Vi benytter i tillegg enkelte tredjeparter til oppbevaring (hostingfirma) og behandling av opplysninger (IProspect). Disse behandler utelukkende opplysninger på våre vegne og kan ikke anvende dem til egne formål.

Utlevering av personopplysninger som navn og e-post m.m. vil kun skje hvis du gir samtykke til dette. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i land som kan gi opplysningene tilstrekkelig vern.

Innsikt og klager

Du har rett til å få opplyst hvilke personopplysninger vi behandler om deg. Du kan dessuten til enhver tid gjøre innsigelse mot at opplysninger anvendes. Du kan også tilbakekalle ditt samtykke til at det blir behandlet opplysninger om deg. Hvis de opplysningene som behandles om deg, er feil, har du rett til at de blir korrigert eller slettet. Henvendelse om dette kan skje til: info@multiform.dk. Hvis du vil klage over vår behandling av personopplysningene, har du også mulighet til å ta kontakt med Datatilsynet.

Utgiver

Nettstedet eies og publiseres av:
Multiform A/S
Østerbro 13
DK-6933 Kibæk
info@multiform.dk