Det er den typen boliger som bare føles riktige ved første øyekast fordi de er fulle av muligheter. Slik var det da Rikke Berg, som er innehaver av Multiform Odense, fant familiens nye hjem i det attraktive Hunderup-kvartalet i Odense.

I skyggen av lindetrærne ligger den hvite patrisiervillaen, som Rikke har innredet med en utpreget sans for estetikk og personlighet. Her er kjøkkenet ikke bare et sted å lage mat, men også familiens favorittplass og det naturlige samlingspunktet – også når de har gjester.

I skyggen under lindetræerne ligger den hvide patriciervilla, som Rikke Berg, der er indehaver af Multiform Odense, har indrettet med udpræget sans for æstetik og personlige løsninger.
Hvilke kjøkkentrender ser du akkurat nå?

– Som på mange andre områder av livene våre står bærekraft og respekt for naturen sentralt, også på kjøkkenet. Vi vil ha et kjøkken som kan vare i mange år, og det påvirker valg av materialer. Vi prioriterer langsiktige, klassiske løsninger, naturens vakre materialer og varme farger. Den hvite fargen erstattes av gråtoner og kombineres med naturens materialer i både tre og forskjellige typer stein, som brukes til for eksempel benkeplater.

Rikke har innredet hjemmet med et Form 2-kjøkken i en varm grå nyanse, brunert messing og vakre Pietra Grey-benkeplater i marmor, som fanger opp de brune fargene i skjærebrettene i vintagestil og de rustikke krukkene fra Tine K Home og Rue Verte.

Hvilken benkeplate er din favoritt på kjøkkenet?

- Min personlige favoritt blant de mange vakre benkeplatene er en naturstein, der farger og uttrykk er forskjellige fra stein til stein. Det at du er garantert en helt unik stein gir personlighet til kjøkkenet, fordi ingen kan få en benkeplate som er akkurat som din. Det synes jeg er et veldig fint element å ha på kjøkkenet sitt.

På mitt eget kjøkken har jeg kombinert en Pietra Grey-benkeplate i marmor som har en vakker gråbrun farge og hvite tegninger, med en vask i brunert messing og Quooker-armatur – også i brunert messing.

Rikke Berg, indehaver af Multiform Odense, har indrettet sit eget hjem med et Form 2 køkken i en varm grå nuance, bruneret messing og smukke Pietra Grey marmorbordplader.
Hva ville du ikke vært foruten på kjøkkenet ditt?

- Jeg kan ikke klare meg uten kombidampovnen min fra Gaggenau, som vi alltid bruker når vi vil være sikre på at kjøttet, fisken, fuglen eller grønnsakene blir perfekt tilberedt. I tillegg ville det vært vanskelig å klare seg uten Quooker-kranen min, som koker maten på halvparten av den tiden det vanligvis tar. Quooker-kranen er også perfekt til rengjøring av skjærebrettene og de gode knivene, som ikke må vaskes i oppvaskmaskinen.

Hva er den største luksusen på kjøkkenet ditt?

Vinkjøleskapet vårt, som har vært fantastisk å ha i sommer og har gjort sommerkveldene på terrassen ekstra koselige. Med vinkjøleskapet har vi alltid et glass kald rosévin til ventede og uventede gjester.

Tre viktige råd fra Rikke Berg for kjøkkenet ditt
  1. Det er viktig å tenke på hva som virkelig oppfyller DIN kjøkkendrøm. Skal det være plass til at familie og gjester kan samles på kjøkkenet, rundt både matlaging, et glass vin og koselige samtaler? Kanskje må du fjerne en vegg for at kjøkkendrømmen din skal bli oppfylt? En mer åpen kjøkken-spisestue gir plass til både familien og gjester.
  2. Jeg anbefaler alltid godt med arbeidsplass rundt kjøkkenvasken. Det gir deg alle forutsetninger for å nyte matlagingen 10 prosent mer, og samtidig kan du enkelt holde det rent og ryddig på benken. Tenk også på skuffebreddene, så du slipper å flytte på deg hvis det er to som jobber på kjøkkenet samtidig, og den andre må komme til i skuffene.
  3. Tenk på budsjettet, slik at du er sikker på at du får det slik du ønsker deg. Det kan ofte være benkeplater og hvitevarer som gjør størst innhugg i budsjettet, og som gjør at du kanskje ikke har råd til det du ønsker deg aller mest på et nytt kjøkken.