…eller Pesce all’isolana. Vi gir dere oppskriften på den smakfulle fiskeretten. Med enkle, ferske råvarer som det italienske kjøkkenet er så kjent for – med god grunn.

Vi ble med kokken, Giovanni, på shopping i hyggelige spesialforretninger i Lucca og på sykkelen hjem til kjøkkenet i Villa Pacini, som har blitt forvandlet fra klassisk toskansk hjem til en eksklusiv gastro- og sykkeldestinasjon.

Giovanni kjøpte den ferske gullbrasmen av den lokale fiskehandleren og sesongens grønnsaker hos grønnsaksforhandleren, som Giovanni bare skulle ta en prat med.

Den viktigste ingrediensen er fisken, og Giovanni forteller: «Velg alltid helt fersk fisk – da trenger du bare å fjerne innvollene og deretter legge noen sitronskiver i fisken samt litt salt, og så legge fisken på en seng av sesongens grønnsaker.»

Gullbrasmen – Pesce all’isolana

Til denne oppskriften er det brukt gullbrasme, purre, squash, tomater, poteter, litt chili og salt. Det er også godt å tilsette noen deilige toskanske oliven.

Alle grønnsakene skylles, skjæres i biter og tilsettes noen dråper olivenolje. Grønnsakene blandes og settes i ovnen. Tilbered i ca. 20 minutter før du legger fisken på toppen og lar den så stå i ovnen i ytterligere ca. 15 minutter.

Vel bekomme.