Direktør for internasjonal utdanning i Hempel-fondet, Bente Mølgaard, er en kresen og bereist minimalist. De utallige reisedagene var også grunnen til at ønsket om en hjemlig oase begynte å vokse. I samarbeid med interiørarkitekt Birgit Tarp fra Design Circus, har globetrotteren fått innredet drømmehuset sitt i et eksklusivt townhouse-område i Charlottenlund. Eiendommen, som er tegnet av den internasjonalt anerkjente arkitekten Lars Gjetz, er et fint eksempel på hvordan selv en mindre og nyoppført bolig klarer å formidle personlige historier. Det første som møter dem som går inn i det nybygde townhouset, er en imponerende takhøyde på 5,5 meter og en sentral veggflate i burgunderfarge, som straks slår an tonen i innredningen av boligen.

Arkitekttegnet compact living. Boligens essentielle rum både rummer entré, køkken, stue, udgang til terrasse, trappeopgang, garderobe samt indgang til stueetagens toilet.
Modsat køkkenet er der indrettet en garderobevæg til opbevaring. Small scale living stiller store krav til en optimal opbevaring.

Etter omfattende research i det eksisterende boligmarkedet og nyoppføringer i området og rundt Nordhavn, fanget prosjektet i Charlottenlund Bente Mølgaards interesse. Her var det snakk om en mindre eiendom med bare fem boliger i et eksklusivt område, og det var en sjelden mulighet til å sette preg på boligen med tanke på både materialer og rominndeling. Moderne arkitektur passer elegant inn i omgivelsene, og de private bakgårdene gir mulighet for et hjemmekoselig miljø – nær både skog, strand og by.

”Det som var utslagsgivende, var at jeg fikk lov til å gjøre de endringene jeg ønsket i boligen og kunne delta under hele byggeprosessen. Så jeg laget tegninger for det elektriske og røropplegget, sto sammen med håndverkerne på stedet og var med på alle beslutningsprosessene. Dermed ble boligen akkurat slik jeg ønsket meg. Vegger ble flyttet for å gi plass til innebygde skap, døren på kjøkkenet ble flyttet slik at det var mulig å bygge en stor garderobevegg. Toalettet i første etasje fikk mer oppbevaringsplass, og all teknologien ble elegant gjemt bort under tak og gulv.»

Køkkenet er en integreret del af stuen i det arkitekttegnede small scale living townhouse.
Nydelig kvalitet og flott design

«Stilen min er nok veldig italiensk. Rene, enkle linjer og ikke for mye nips. De få nipstingene jeg har stående, har alle en historie. Jeg reiser mye i jobben min, og finner jeg en ting jeg synes er spesielt spennende, tar jeg den med hjem. Så får den kanskje en plass her hjemme. Generelt er kvalitet og design viktig for meg, og jeg liker både å se på det og leve i det. De håndlagde skuffene og skapene fra Multiform er vakre og av god kvalitet, og jeg nyter å åpne dem daglig. Jeg blir glad av å være omgitt av vakkert design.»

Stilen min er nok veldig italiensk. Rene, enkle linier og ikke for mye nips.

Bente Mølgaard, Direktør

Bente Mølgaard har innredet med kunstperler som bærer med seg anekdoter fra de mange spesielle opplevelsene fra arbeidet med å sikre utdannelse til verdens fattigste barn. Det er begrenset med nips i boligen, og derfor har det vært et must å få integrert de større elementene, som kjøkkenet og den synlige garderoben, på en god måte. I tillegg har Design Circus jobbet med å få en stemningsfull lyssetting gjennom parvise spoter i taket, som gir belysning på utvalgte veggflater, slik at boligen fremstår som både større og mer innbydende. Dette har vært viktig siden boligens hovedrom inkluderer både gang, kjøkken, stue, utgang til terrasse, trapp, garderobe og inngang til toalettet i første etasje.

Small scale living i storbyen. Den dobbelte lofthøjde gør, at boligen opleves langt større, end de 96 kvadratmeter den reelt er.

Harmoni og sammenheng er avgjørende når plassen og antall rom er begrenset, og det er kanskje derfor Bente Mølgaard er mest begeistret for kjøkkenet, fargene og lyssettingen. «Siden kjøkkenet er en integrert del av stuen, ønsket jeg at det skulle fremstå som et møbel og at skapene passet harmonisk med veggene og dermed ble nesten usynlige. Valget falt på et Multiform-kjøkken i røkt eik med en afrikansk, svart Nero Asssoluto-benkeplate i granitt og en integrert ventilatorløsning som går i ett med veggene. De store treskuffene i massiv eik nyter jeg hver gang jeg åpner dem, og de gjør det enkelt å holde orden.”

Compact living i det eksklusive townhouse i Charlottenlund.

«Jeg ville ha et stort baderomsmøbel med god plass på bordet og i skuffene. Det er godt å ha god plass til å legge fra seg ting når man er på badet og samtidig ha store skuffer med god oppbevaringsplass. Da er det enkelt å holde orden. De rene, skarpe linjene sammen med lite pynt – mens resten er gjemt bort – forteller akkurat hvem jeg er, sier Bente Mølgaard.»

Jeg liker å være nær skog og strand, og likevel innen sykkelavstand til sentrum av byen.

Bente Mølgaard, Direktør

Boligens utforming med det ekstravagante høye taket i den ene enden gir en fantastisk romfølelse, og gjør boligen ganske spesiell. Samtidig gjør den doble takhøyden at boligen oppleves langt større enn de 96 kvadratmeterne den faktisk er. I øverste etasje i det eksklusive townhouset finner vi et nydelig soverom med apemønstret tapet i gråtoner og gråmalte garderobeskap fra Multiform. Garderobeskapene og oppbevaringsskapene på kjøkkenet er skreddersydd av Multiforms snekkere, og malt i samme myke gråtone som veggene i resten av boligen. I første etasje er det også et rom som brukes som kontor, samt et bad og en glassgang med utsikt ned til kjøkkenet.

«Det er flott å se resultatet av en lang byggeprosess, og å være med på å skape sitt eget nye hjem. Jeg er veldig fornøyd med resultatet – og samtidig være så tett på både skogen, stranden og den indre bykjernen. Det er bare mulig i Danmark.»