Den gamle prestegården fra 1911 hadde i mange år vært brukt som institusjon før familien på fem overtok og startet oppussingen av den historiske og verneverdige bygningen i Sønderjylland.

De originale terrazzogulvene fanger blikket umiddelbart når man kommer inn i den store hallen. Moderniseringen av prestegården har skjedd med stor respekt for husets sjel og arkitektoniske uttrykk, og der det har vært mulig, er de gamle elementene renovert og bevart. Prestegårdens opprinnelige innerdører med vakre sandblåste blomster, terrazzogulvet og den gamle radiatoren med sirlige kruseduller, som står i huset hall, tar historien med inn i den store private boligen på 345 kvadratmeter.

Familien har hatt fokus på å bevare det originale og kombinere det med det funksjonelle gjennom hele huset, men det gamle terrazzogulvet i kjøkkenet stod ikke til å redde, og det gamle institusjonskjøkkenet var ikke spesielt sjarmerende. Det klassiske Form 1-snekkerkjøkkenet i eik med benkeplate i Pietra Grey marmor er designet i samarbeid med Multiform Kolding og har de klassiske linjene som gjør at det faller naturlig inn i den gamle prestegården.

Gjennomført klassiske linjer

Det klassiske Form 1-designet i eik er også brukt på det store badet i huset, slik at det er en gjennomgående designlinje gjennom hele huset. Også her er de gamle dørene med sandblåste blomster og terrazzogulvet på gjestebadet bevart.