Da kunden først kom inn til Britt Helen Melbye Gonzalez på Multiform Bergen så skjønte hun fort at dette var kunder som brukte mye tid på sitt interiør og visste hva de likte og hva de ikke likte. De hadde et nydelig hjem fra før av som de nå skulle selge,  for å total renoverer en topp leilighet, med loft, helt etter sin egen smak og sine egne behov.Jobben ble i stor grad å illustrere deres egne tanker og ideer. Rydde litt opp i alle innspill  og å få det til å fungere innenfor de rammene som var lagt. Det var en veldig hyggelig reise å få være med på og det er så kjekt å komme hjem til kunden og se at deres leilighet i Haugeveien på Nordnes i Bergen er blitt til helt deres egen. Jeg synes det er fint å se at de våger å bruke farger og teksturer. De setter sammen  ulike stiler, som gir hjemmet deres en helt egen  identitet, sier Britt Helen, Multiform Bergen. Bli med inn på bohemian living i Bergen.

Hva var viktig for deg da du skulle investere i nytt kjøkken?

– Kvalitet og design og god kjemi med designeren var viktig når vi skulle velge nytt kjøkken. Vi ønsket et kjøkken som ville oppleves som et møbel på lik linje med resten av interiøret i vår åpne stue/ kjøkken løsning, forteller Mette og Atle.

Hva mener du kjennetegner et godt kjøkken?

– Igjen vil vi svare kvalitet og design. Man kan se at det er tatt mye hensyn til linjene i Multiform sine kjøkken  og at det er lagt ned tid i oppbygging av elementene, valg av materialer og overflate behandlinger. Samt detaljene som ligger i skuffene og  det faktum at skuffene oppleves som en møbelskuffe og ikke en kjøkken skuffe, sier Atle.

Form 6 kjøkken i sort eik designet av Britt Helen Melbye Gonzalez, Multiform Bergen
Hvorfor valgte du et kjøkken fra Multiform?

– Vi var innom flere  av Multiforms konkurrenter men ble ikke overbevist i forhold til at det stilmessig var riktig for vårt hjem. Vi samarbeidet godt med Britt og fikk skisser og fotorealistiske  bilder underveis. Det  var viktig å kunne tenke nytt med noen og samtidig få se ideene etter hvert som de kom frem. Visualiseringen av ideer og design var avgjørende  når vi valgte å gå for et Multiform kjøkken, sammen med selve uttrykket. Kjøkkenet måtte være praktisk,  samtidig som det skulle gli inn med resten av interiøret vårt. Vi ønsket et kjøkken som er holdbart og som tåler daglig bruk men som samtidig ser like lekkert ut etter mange års bruk, forteller Mette.

Håndlaget snekkerkjøkken i svart eik designet af Britt Helen Melbye Gonzalez, Multiform Bergen
Hvordan vil du beskrive prosessen fra idé til ferdig resultat?

– Det var mange gode samarbeids møter med Multiform Bergen og det ble gitt tid til at ideene fikk modne underveis. Vi trengte tid på å finne riktig løsning samtidig som ombyggingen av leiligheten også var i en fase hvor ikke alt var fastsatt. Dermed hadde vi behov for å få se litt forskjellige muligheter og hele prosjektet ble litt til underveis. Vi fikk brain stormet og jobbet sammen om å få tankene og ideene til å fungere med det som var praktisk mulig, sier Atle. – Vi opplevde god service og godt design med fokus på kvalitet og en som har lyttet til våres tanker og ideer.

Ditt nye kjøkken, hvordan ble det?

– Meget bra! Vi er veldig fornøyde med det endelige resultatet. Det er blitt et kjøkken som er designet rundt oss og hvordan vi fungerer som familie og hva vi liker ifht design, teksturer, form og farge. Helt unikt og helt oss, sier Mette og Atle til slutt.

Mye av interiøret er kjøpt hos «Hjem kjære Hjem. Se mer på www.hkhas.no Fotograf Erin Helland, www.luminate.no