Nesten to år tok det Jesper og Karin Therkildsen å forvandle det nedslitte bakgårdshuset i Fredericia til en drøm av et hjem. Bakgårdshuset hadde stått tomt siden slutten av 00-tallet da arkitekten Jesper Therkildsen og kona overtok det og skapte drømmehuset.

Jesper og Karin har hele 24 kvadratmeter med velvære og hverdagsglede på det store badet sitt, som ligger i tilknytning til soverommet.

Siden bakgårdshuset ligger på en grenselinje var det ikke nødvendig med vinduer på baksiden av huset, noe som åpnet for helt nye innredningsmuligheter – som det ekstra store badet og walk-in-garderoben på soverommet.

Høyskapene er fra Multiforms klassiske Form 1-serie, designet av Carsten Michelsen i 1982.

Armaturene fra Vola er vegghengt, og Jesper har selv sittet og forsiktig fjernet den opprinnelige musteinen, for så å sette dem på plass igjen etterpå.

Det 24 kvadratmeter store badet er koblet til residensen master bedroom

Soverommet ligger ved siden av det 24 kvadratmeter store badet

Jesper og Karin har utgang til en liten overbygd terrasse fra soverommet, mens endeveggen er satt av til en stor walk-in-garderobe. Glassdørene er enda en av de elegante detaljene som er med på å heve standarden på innredningen i bakgårdshuset.

«Det har hele tiden handlet om å fremheve kontrastene, for det er der det spennende skjer.»

Jesper Therkildsen,
Arkitekt

Belysningen skal være en opplevelse

“Lyssettingen i huset er viktig, den skal være en like stor opplevelse som alt det andre. Jeg tegner og bygger livsglede, og jeg har tro på at du blir en lykkeligere person hvis hjemmet ditt er en estetisk opplevelse,» sier Jesper Therkildsen.

Lysdetaljer